Посланичката на Съединените американски щати в България Херо Мустафа обясни,

...
 Посланичката на Съединените американски щати в България Херо Мустафа обясни,
Коментари Харесай

Херо Мустафа с важни уточнения за позицията си

 

Посланичката на Съединените американски щати в България Херо Мустафа изясни, че не е нейна работа да приканва “за оставката на което и да било длъжностно лице ”. Тя направи коментара след срещата си с премиера Бойко Борисов, като отговори на въпроси на Свободна Европа във връзка позицията на посолството на Съединени американски щати от понеделник.

“Ние поддържаме българския народ в устрема му за повишение на доверието в демократичната система и поощряване на върховенството на закона в България. Никой не е над закона “, се споделя в позицията на посолството.

“Не е моя работа да приканвам за оставка на което и да е длъжностно лице. Изявлението ми е по отношение на полезностите, които ние в Съединените щати изповядваме. През последната година Съединени американски щати и България укрепихме нашето стратегическо партньорство, като издигнахме на ново равнище съдействието си за богатството на нашите два народа ”, споделя Мустафа.

По мотив днешната и среща в Министерски съвет, тя твърди, че е била там по покана на Бойко Борисов. “Днес посетих премиера Борисов по негова покана. Обсъдихме доста тематики, в това число нашето изказване от предходната нощ, митингите в България, триумфът на България в присъединението към ERM-II ”, заяви посланичката.

“Демонстрациите в България тази седмица и демонстрациите в Съединените щати в последните месеци демонстрират силата на гражданското общество в нашите страни. Правото на спокойно събиране е главно право във всяка една народна власт и ние искахме да заявим, че държим на това право в един значим интервал, както за Съединените щати, по този начин и за България ”,  заявява Херо Мустафа.

“Нашето изказване, че „ никой не е над закона “, е аксиома във всяка една народна власт. Това се отнася еднообразно до всички – предприемачи, чиновници на страната, членове на правоприлагащите институции, без значение от тяхното материално положение или обществен статус. Законът би трябвало да се ползва еднообразно към всички ”, написа дипломат Мустафа.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР